05 februari 2018

Vacature projectleider/kwartiermaker Living Lab Palenstein Aardgasvrij

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology is op zoek naar een

Projectleider/kwartiermaker Living Lab Palenstein Aardgasvrij (0,6 fte)

De wijk Palenstein in Zoetermeer is een Next Generation woonwijk waar de opgaven van de bouw- en installatiesector en het onderwijs samen kunnen komen. De bouw- en installatiesector is in toenemende mate op zoek naar voldoende goed gekwalificeerd personeel, het onderwijs is op zoek naar hybride leeromgevingen (satellietlabs).

In 2018 start daarom in Zoetermeer het Living Lab Palenstein Aardgasvrij, een innovatief project rondom hybride onderwijs gericht op energietransitie. Het living lab biedt volop mogelijkheden om de studenten te laten samenwerken in multidisciplinaire teams en multilevel teams (mavo, havo, vmbo, mbo, hbo). Bovendien vormt het living lab een structurele verbinding tussen innovatief onderwijs en innovaties in de bouw- en installatiesector.

Het living lab is een initiatief van de gemeente Zoetermeer en mboRijnland en wordt uitgevoerd onder de koepel van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology. (www.civ-smarttechnology.nl). Het CIV Smart Technology adopteert het project als één van de leading projects in de Next Education opgave van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Functieomschrijving

Het kwartiermakerschap bestaat uit twee fasen:

Fase 1: maart – augustus 2018 Met partners van het CIV Smart Technology en nieuwe samenwerkingspartners wordt verkend hoe het living lab er uit zou moeten zien en welke vraagstukken/leerdoelen op verschillende onderwijsniveaus aan de orde kunnen komen. Deze eerste fase wordt afgerond met businessplan/samenwerkingsovereenkomst. Dit vormt ook een go/no go- moment.

Fase 2: september 2018 – augustus 2019 Na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst volgt een tweede fase, gericht op realisatie en in bedrijf stellen van het living lab in Palenstein.

Functieprofiel 

Je hebt tenminste een afgeronde hbo-opleiding of een hbo werk- en denkniveau in een technische of in een commerciële richting (met technische affiniteit). Je hebt ervaring als projectleider met oog voor de financiële kant van een project. Je hebt affiniteit en/of ervaring met onderwijsinnovatie, bij voorkeur in het mbo onderwijs. Je hebt minstens 5 jaar werkervaring in een innovatieve technische omgeving en/of technisch beroepsonderwijs. Je hebt kennis van de ontwikkelingen op het gebied van energietransitie in de bebouwde omgeving. Je bent creatief, relatie- en resultaatgericht en je weet de juiste prioriteiten te stellen.

Aanbod 

De functie staat open voor geïnteresseerden die in dienstverband of als zzp-er willen werken. Salaris: uurtarief is afhankelijk van kennis en ervaring. Vooralsnog gaat de projectleider/kwartiermaker voor een half jaar aan de slag met de mogelijkheid tot verlenging van 1 jaar.

Solliciteren

Heb je interesse in deze zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheden, stuur dan je motivatie en CV voor 23 februari 2018 naar info@civ-smarttechnology.nl. Heb je vragen neem dan contact op met Ria van Oosterhout, programmamanager CIV Smart Technology, 06-22434313.

Meer nieuws

08 februari 2018

Studenten Smart Technology presenteren met enthousiasme hun project

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology is op zoek naar een Projectleider/kwartiermaker Living Lab Palenstein Aardgasvrij (0,6 fte) De wijk Palenstein in Zoetermeer is een Next Generation woonwijk...

Lees verder »

26 januari 2018

Samenwerken in het Huis van de energietransitie

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology is op zoek naar een Projectleider/kwartiermaker Living Lab Palenstein Aardgasvrij (0,6 fte) De wijk Palenstein in Zoetermeer is een Next Generation woonwijk... Lees verder »