17 mei 2019

Ondertekening bruikleenovereenkomst Lets Tango garage

Op vrijdag 17 mei 2019 hebben Jan Iedema, wethouder bij de gemeente Zoetermeer en Otto Jelsma, voorzitter van het CIV Smart Technology een bruikleenovereenkomst ondertekend van de Lets Tango garage in de wijk Palenstein. Onder de koepel van het CIV Smart Technology wordt de voormalige Tango garage getransformeerd tot broedplaats voor studenten, bedrijven en bewoners. Jan Iedema: “Onderwijsvernieuwing en innovatie van de arbeidsmarkt, maar ook oog voor de sociaal maatschappelijke kant, dit alles komt samen in het Living Lab Palenstein Aardgasvrij, in de Lets Tango. Onderwijs, bedrijfsleven en overheid: we gaan hier allemaal heel veel leren.”

Mbo Studenten krijgen les van Stedin

De voormalige garage wordt een leer- en werkplek, waar studenten van mbo opleidingen les krijgen van bijvoorbeeld mensen uit het bedrijfsleven. Ook kunnen zij in de ruimte werken aan een opdracht, bijvoorbeeld het oplossen van een probleem waar een bedrijf tegenaan loopt. Hoewel de garage nog moet worden verbouwd, wordt van de ruimte al dankbaar gebruik gemaakt. Terwijl de heren hun handtekening zetten, kregen mbo studenten Elektrotechniek van het mboRijnland les van Eelco de Vink van Stedin, gevolgd door een rondleiding door de wijk met bouwbedrijf Boele en Eesteren om de nul op de meter woningen te bekijken. Komende week helpen vmbo leerlingen van het Oranje Nassau College mee met een schildersbedrijf om de Lets Tango garage een likje verf te geven.

Officiële opening

Het CIV Smart Technology mag met het Living Lab Palenstein Aardgasvrij twee jaar gebruik maken van de oude Tango garage. Otto Jelsma: “De arbeidsmarkt verandert snel. Hier leren de studenten de kennis en vaardigheden van de toekomst.” De gemeente heeft met de kwartiermakers een plan opgesteld om de garage om te vormen tot een innovatieve ‘Leer-werkomgeving Energietransitie’, die studenten, docenten, werknemers en bewoners in de wijk met elkaar verbind. De officiële opening van de Lets Tango garage is in oktober 2019.

Living Lab Palenstein Aardgasvrij

De gemeente Zoetermeer en mboRijnland zijn partners van het samenwerkingsverband Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology en zetten zich in voor de continue ontwikkeling van onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven. Onder deze koepel is de samenwerking Living Lab Palenstein Aardgasvrij tot stand gekomen. Slim samenwerken werpt zijn vruchten af voor bedrijfsleven, overheid en onderwijs, en zeker voor de mbo-studenten en de vmbo-leerlingen. Op korte termijn is er zeker ook een rol weggelegd voor hbo-studenten.

Meer nieuws

27 mei 2019

Technische studenten maken escaperoom voor techniekpromotie

Bouw een kubusvormige module voor een escaperoom om jongeren in de onderbouw van het vmbo te interesseren voor techniek. En zorg dat de module als bouwpakket inzetbaar is in het... Lees verder »

21 februari 2019

Kick-off Groene Hart Ziekenhuis

Op vrijdag 8 februari hebben studenten Smart Technology, ICT en Zorg met elkaar aan de kick-off van het project Groene Hart Ziekenhuis deelgenomen. Het doel was een goed beeld te... Lees verder »