Nieuws

11 juli 2018

Koplopersgroep Living Lab Palenstein in actie

Op dinsdag 26 juni 2018 is de koplopersgroep van het Living Lab Palenstein Aardgasvrij hard aan het werk geweest. In de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer heeft de groep drie... Lees verder »

04 juli 2018

Enthousiaste reacties eindpresentatie living labs

Sommige projecten waren succesvol en sommige studenten waren vastgelopen om wat voor een reden dan ook. Maar de eindconclusie is dat de studenten Verpleegkunde, ICT en Smart Technology veel hebben... Lees verder »

26 juni 2018

Nieuwe schooljaar start opleiding Technicus Engineering Smart Technology in Dordrecht

In september 2018 start het Da Vinci College met de opleiding Technicus Engineering Smart Technology. Deze opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met andere onderwijsinstellingen in Zuid-Holland en het... Lees verder »

14 juni 2018

Mbo-studenten: ‘Zonder ons geen duurzame energiedoelen’

‘Maak de jongste jeugd al bekend met techniek.’ ‘Gebruik het enthousiasme van jongeren.’ ‘Laat de opleidingen beter aansluiten op de bedrijven.’ ‘Maak modelwoningen om te laten zien hoe goed en... Lees verder »

12 juni 2018

Vacature mboRijnland DOCENT Mechatronica/Smart Industry

Wij leiden studenten op tot echte vakmensen. Vakkrachten die iets toevoegen aan onze omgeving. Binnen mboRijnland bieden we kleinschalig georganiseerd onderwijs in de vorm van MBO Colleges. Ons onderwijs draagt... Lees verder »

28 mei 2018

Studenten Smart Technology op bezoek in Hannover

Eerstejaars studenten van de opleiding Smart Technology en hun docenten zijn op 24 en 25 april op uitnodiging van twee partnerbedrijven Bosch Rexroth en Siemens naar de Hannover Messe afgereisd.... Lees verder »

17 mei 2018

Student Smart Technology Uitblinker mboRijnland 2018

Mike Burghout is de Uitblinker 2018 van mboRijnland. In een vol en warm theater in Alphen aan den Rijn eindigde hij woensdagavond als winnaar van vijf genomineerden. De student Smart... Lees verder »

23 april 2018

Eerste Permanent Beta bijeenkomst succes

Het onmogelijke mogelijk maken. Dat was het thema van de eerste meetup van de Permanent Beta bijeenkomst georganiseerd door de gemeente Gouda en mboRijnland. Het doel? Mensen samenbrengen om kennis... Lees verder »

19 april 2018

Nieuw samenwerkingsinitiatief energietransitie

De uitdaging is aanvaard… Gistermiddag ondertekenden 20 ROC’s en AOC’s het programma “De Uitdaging”; een samenwerkingsinitiatief rondom de energietransitie. Het Da Vinci College en mboRijnland zijn hierbij koplopers. UNETO-VNI, OTIB... Lees verder »

23 maart 2018

Apps, data en pizza tijdens Big Data Hackathon

De Big Data Hackathon was een groot succes. Er waren 42 deelnemers; studenten, docenten, onderzoekers, teamleiders van mboRijnland én Hogeschool Inholland en ondernemers. Insteek van de dag was dat veel... Lees verder »