Burgemeesters Aboutaleb en Bezuijen op werkbezoek

Burgemeesters @Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Michel Bezuijen van Zoetermeer brachten een bezoek aan het Dutch Innovation Park in Zoetermeer om projecten van mbo- en hbo-studenten te bekijken. Het project van de studenten van mboRijnland focust op een smartgrid en heeft als doel bewustwording bij de studenten te creëren rondom de energietransitie.

In samenwerking met CIV Smart Technology partner I-EM Delft en docenten van drie opleidingen is dit onderwerp uitgewerkt tot een casus waar de studenten een kwartaal aan werken.

Bezuijen van Zoetermeer brachten een bezoek aan het Dutch Innovation Park in Zoetermeer om projecten van mbo- en hbo-studenten te bekijken. Het project van de studenten van mboRijnland focust op een smartgrid en heeft als doel bewustwording bij de studenten te creëren rondom de energietransitie.

In samenwerking met CIV Smart Technology partner I-EM Delft en docenten van drie opleidingen is dit onderwerp uitgewerkt tot een casus waar de studenten een kwartaal aan werken.

Het project bestaat uit drie belangrijke aspecten: het ombouwen van een elektrische auto naar waterstofaandrijving, het verduurzamen van een huis en het genereren van data die weergegeven worden in een dashboard.

Student Bart Vollebregt vertelt de burgemeesters over zijn aandeel in het project. Als student van de mbo-opleiding Technicus Engineering heeft hij zich binnen dit project gericht op het verduurzamen van een huis. Door duurzame energiebronnen te implementeren en het huis te koppelen aan de waterstofauto, ontstaat er een smartgrid. Dit biedt mogelijkheden voor een efficiënter energiegebruik en een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Door deze multidisciplinaire aanpak hopen we een grote bijdrage te leveren aan de energietransitie én bewustwording bij de studenten te creëren rondom duurzaamheid.

Gerelateerd nieuws

 • Geslaagde Jaarconferentie 2024
  7 mei 2024Nieuws
  Tijdens de Jaarconferentie blikken we terug naar de activiteiten van het afgelopen jaar én kijken we vooruit naar de aankomende periode. De Jaarconferentie vond...
 • Uitdagende opdracht voor studenten Technicus Engineering ST met SMC
  19 april 2024Nieuws
  Bij mboRijnland in Gouda staat een FMS-200 geleverd door SMC. De verschillende stations in deze minifabriek voor het onderwijs worden gebruikt bij de opleiding ...
 • Uitnodiging Jaarconferentie 17 april 2024
  27 maart 2024Nieuws
  Woensdag 17 april vindt de jaarlijkse CIV Smart Technology Conferentie plaats. Tijdens deze conferentie kijken we terug op 2023 en vooruit naar 2024. Daarnaast ...
 • Samenwerking Rijksoverheid en CIV ST Practor
  27 maart 2024Nieuws
  De Rijksoverheid kampt met een groot tekort aan i-professionals. Toch lukt het niet om nieuwe doelgroepen te werven, zoals mbo’ers en anderstaligen. Die staan n...