Camera op wielen

Stagiair Jip Hoogendam bij de TechnoHUB volgt de opleiding tot Technicus Engineering Smart Technology bij mboRijnland. Tijdens deze opleiding leer je onder andere hoe je kleine en grote objecten ontwerpt, bouwt en bestuurt. Dat betekent dat je leert om met 3D-tekenprogramma’s op je laptop te werken, hoe je een besturing programmeert en hoe je machines of installaties in elkaar kunt zetten en onderhouden.

Het CIV Smart Technology zorgt voor de verbinding van deze studenten met bedrijven. De studenten voeren tijdens hun stage voor een bedrijf een innovatieve opdracht uit. Jip bouwt in de TechnoHUB een camera dolly, dit is een verrijdbaar platform op wielen voorzien van een camera. Jip heeft deze getekend in het 3D-programma SolidWorks. De stukjes rails heeft hij in 3D geprint klaarliggen. De dolly wordt straks op de rails geplaatst om opnames te maken terwijl de camera zicht verplaatst. Deze techniek maakt het mogelijk om beelden in een constante beweging te maken.

De opnames kunnen voor meerdere toepassingen ingezet worden. Denk aan opnames die geplaatst worden voor een green screen, of al rijdend foto’s maken waardoor je een timelaps kunt maken. De stage van Jip duurt drie maanden. Er komt ook nog een stukje programmeren bij. Einddoel van Jip is dat de track beweegt en het liefst dat hij draait.

Gerelateerd nieuws