Kaasmaken en techniek gaan hand in hand

Studenten Smart Technology en Mechatronica van mboRijnland gaan de komende weken aan de slag met een drietal technische opdrachten. Deze opdrachten zijn in samenwerking met Vergeer Holland uit Reeuwijk opgesteld. Vergeer Holland levert diverse soorten kaas in tal van variëteiten en verpakkingen over de hele wereld. Het bedrijf is één van de belangrijkste kaasrijpers én -verkopers uit Nederland met klanten over de hele wereld.

Het automatisch en hygiënisch verwerken van kaas is een continue proces van ontwikkeling en werken aan efficiency. De komende tien weken gaan de studenten zich richten op een drietal technische projecten: het automatisch inpakken van gesneden kaas, het automatisch opzetten van kratten en het automatisch en veilig inleggen van paraffine in de voorraadbak. Uitdagende opdrachten waarvoor maandag is gestart met een rondleiding door het bedrijf.

Werken met de nieuwste technieken
Een echte case vanuit een bedrijf maakt het onderwijs interessant, laat zien hoe het op de werkvloer gaat en laat studenten werken met de nieuwste technieken. Dit project is een voorbeeld van de succesvolle samenwerking tussen het CIV Smart Technology en de Kaasacademie van het Groene Hart Werkt!

Gerelateerd nieuws