Kick-off Groene Hart Ziekenhuis

Op vrijdag 8 februari hebben studenten Smart Technology, ICT en Zorg met elkaar aan de kick-off van het project Groene Hart Ziekenhuis deelgenomen. Het doel was een goed beeld te krijgen van de problematiek bij het werk op de interne afdeling, waarbij het accent lag op mogelijke technische oplossingen.

Tijdens een presentatie over werken bij het Groene Hart Ziekenhuis vertelde Cindy Kerkhof dat er vanuit een aantal afdelingen twee mogelijke opdrachten zijn voor de studenten: “Hoe krijgen we patiënten in het ziekenhuis meer in beweging? Niet alleen als de fysiotherapeut aanwezig is, maar ook daarbuiten. Oudere patiënten komen niet gauw zelf in beweging.”

“Ten tweede, hoe kunnen patiënten gemotiveerd worden om goed te eten? Vooral bij behandelingen op de afdeling oncologie zijn patiënten moeilijk ertoe te bewegen wat extra te eten om aan de vereiste hoeveelheid voedingsstoffen te komen.”

Match tussen onderwijsdoelen en opdrachten
De studenten zijn in vier gemengde groepen uiteen gegaan: Smart technology, ICT en Zorg. Met elkaar hebben zij gebrainstormd en diverse ideeën verzameld. Aan het eind van de ochtend zijn de eerste mogelijke oplossingen gepresenteerd aan de hele groep. De volgende stap is om de match tussen onderwijsdoelen en opdrachten te maken, zodat studenten voldoende mogelijkheden hebben om te leren.

De studenten komen in gemengde groepen om de twee weken bijeen om met elkaar de opdracht te concretiseren en vorm te geven aan technische oplossingen. In april is de eerste presentatie van eindproducten of tussenproducten, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.

Gerelateerd nieuws