Smart Industry

Mechatronica, elektrotechniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde: wat valt niet onder het toepassingsgebied Smart Industry? De industriële sector is misschien wel de meest vooruitlopende sector op het gebied van slimme technologie. Bedrijven, overheid en onderwijs werken binnen dit gebied samen, om nieuwe en vooral duurzame oplossingen te bedenken.

Bijvoorbeeld om zuiniger en schoner te produceren, zodat er minder uitstoot is en zo min mogelijk restafval. Het is één van de meest vooruitstrevende sectoren, waar veel kansen liggen voor mbo-studenten. De vraag naar goed opgeleide studenten – die daarnaast kunnen meedenken in slimme oplossingen – is namelijk veel groter dan het aanbod.

Slimmer en schoner
Studenten die werken aan projecten binnen Smart Industry, hebben een grote toegevoegde waarde voor bedrijven. Zij werken namelijk volgens de laatste nieuwe methodes en kunnen wederzijds van elkaar leren. Net als binnen Smart Building zien we hier steeds meer een integratie van de verschillende vakgebieden. Deze vakgebieden produceren steeds slimmer en schoner, waardoor de industrie duurzamer en goedkoper wordt.

Projecten
Veel partners van CIV Smart Technology zijn betrokken bij projecten Smart Industry. Voorbeelden van projecten zijn:
• BPA
• Siemens
• Kiremko

https://vimeo.com/386227638