Smart Logistics

De wereld kan niet zonder logistiek. Er wordt steeds meer geconsumeerd en alles moet snel, sneller, snelst worden afgeleverd bij de klant. Zo stijgt de druk bij logistieke bedrijven en ondernemers. Met slimme technische oplossingen kunnen deze bedrijven aan de stijgende vraag blijven voldoen. Binnen het toepassingsgebied Smart Logistics praten de bedrijven met overheid en onderwijs over nieuwe mogelijkheden en technieken.

Goede oplossingen hiervoor staan nog in de kinderschoenen. Hubs, overslagcentra, pakketbezorging (samen met Smart Mobility), hulp van robotisering bij order picking, het bedenken en produceren van onbemande wagens en alles uiteraard CO2-neutraal.

Toekomstgericht leren en werken
Smart Logistics ligt op de grens tussen logistiek en techniek, zowel binnen het logistieke bedrijf als ook daarbuiten. Van lopende band, via het distributiepunt tot de bezorgauto in de straat. Maar ook bijvoorbeeld hoe je vlieg- of treinreizigers beter kunt faciliteren door hun koffer van deur tot deur te vervoeren. Studenten die meewerken aan projecten binnen Smart Logistics, worden uitgedaagd toekomstgericht te leren en te werken. Omdat zij werken met de laatste technieken, volgens de laatste methodes, kunnen zij zo meedraaien in een bedrijf.

Projecten
In overleg met de CIV Smart Technology partners wordt gekeken welke projecten mogelijk zijn. Projecten binnen Smart Logistics worden vaak samen met Smart Mobility opgepakt.

https://vimeo.com/386227688