Oplevering ontwerpen the Field door 4e jaar bouwkunde studenten

Opdrachtgever PLNT had voor het project het Paviljoen op de locatie The Field in Leiden beschikbaar gesteld. Bij de start van het project had de opdrachtgever een programma van eisen (PvE)  opgesteld en werd de studenten de mogelijkheid geboden om het Paviljoen te bezichtigen en vragen te stellen.

Het Paviljoen moest opnieuw worden ontworpen waarbij rekening gehouden werd met de eisen als duurzaam, cradle to cradle, CO2 en energie neutraal en smart. Ook moest er aandacht gegeven worden aan een vernieuwde uitstraling van het Paviljoen en moest er de mogelijkheid worden gecreëerd om de elektrische fietsen van bezoekers op te laden.

Tijdsduur van het project was 10 weken. Onder bezielende leiding van Myriam, docent Bouwkunde Gouda, werden de 4e jaars studenten in 5 groepen ingedeeld en gingen zij voortvarend aan de slag. De tussentijdse pitch leverde mooie creatieve oplossingen op.

De oplevering vond plaats op locatie bij de opdrachtgever. De ontwerpen van de studenten leverde oplossingen op met aandacht voor de technische uitdagingen. Voor het beheer van het Paviljoen was een smart oplossing bedacht. Al deze punten werden door de studenten in aanwezigheid van de opdrachtgever gepresenteerd. Daarbij hoorde ook een poster van hun project als eindproduct die aan de opdrachtgever werd overhandigd.

De oplevering werd afgesloten met een dank woord door opdrachtgever en met een hapje en een drankje. Proficiat MTEC3 met de behaalde resultaten!

Docent: Myriam van Witteloostuijn – van der Zande

 

Gerelateerd nieuws

 • Bezoek kamerlid Zohair El Yassini
  6 december 2022Nieuws
  5 december jl. kregen we bezoek van kamerlid Zohair El Yassini en zijn medewerker Melissa Potter. We hebben een kijkje genomen bij de innovatieve techniek &...
 • Dag van de ondernemer
  18 november 2022Nieuws
  Wij danken onze partners van harte voor hun bijdrage aan innovatief onderwijs! #dagvandeondernemer...
 • Presentatie VR prototype app door Studenten Software Development
  10 november 2022Nieuws
  Maar liefst 139 studenten van de opleiding Software Development werken deze week in groepen samen om in twee dagen een werkend prototype te maken van een educat...
 • Snelheid met Smart Technology
  7 november 2022Nieuws
  Studenten van de opleiding Technicus Engineering hebben als project onder leiding van docent Robert Krens een Formule 1 simulator gebouwd waarin ze echt kunnen ...