Oplevering prototypes waterstofbus

Onlangs zijn er veertien studenten van het mboRijnland gestart om mee te werken aan de opbouw van de bus tot H2Onderwijs- en Demonstratiebus.  Gedurende acht weken zijn zij in multidisciplinaire teams aan de slag gegaan om een bijdrage te leveren aan dit leerzame project. Studenten leren samen te werken aan een project dat niet alleen bijdraagt aan de energietransitie, maar ook innovatief en duurzaam is. Meer achtergrondinformatie over het project vindt u hier

De studenten mochten een in groepen een presentatie geven over de prototype die zij ontwikkeld hadden:

  • Een systeem om te meten hoeveel van de stoelen in de bus bezet zijn. Dit wordt aangegeven met rode en groene lampjes, zodat duidelijk is hoeveel plekken er nog over zijn.
  • Ander systeem bepaalt hoeveel mensen er in de bus zijn ingestapt en uitgestapt via de traptreden bij de ingang van de bus. Dit groepje past vervolgens op basis van het aantal mensen in de bus de vering van de bus aan.
  • Tot slot heeft een groepje gewerkt aan een digitaal dashbord voor waar gegevens over de bus op staan zoals het verbruik en hoe vol de batterij nog is etc.
  • Een laatste groepje heeft gewerkt aan een sensor in het gaspedaal.

 

Gerelateerd nieuws