Airport Technology Lab onderdeel van Stichting Rotterdam The Hague Innovation Airport

De stichting Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA) is in mei 2019 opgericht door Rotterdam The Hague Airport en de gemeente Rotterdam. RHIA is een door de Royal Schiphol Group erkende proeftuin voor de Next Generation Airport waarbij innovaties voor de nieuwe economie en de luchthaven van de toekomst worden gecombineerd. De stichting RHIA bestaat uit een klein, wendbaar team dat samenwerkt met partners uit het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Met hun netwerk van zowel publieke en private partners brengen zij partijen bij elkaar en bouwen zij aan succesvolle consortia. Op Rotterdam The Hague Airport biedt RHIA een unieke testomgeving waar nieuwe diensten en producten onder reële omstandigheden getest worden. Zo faciliteren en versnellen zij projecten die op schaalbaar zijn, qua technologie, gebruik in andere sectoren in de regio, en toepassing in de rest van de wereld.

Inhoud

Studenten mbo, hbo en TU Delft spelen een belangrijke rol bij de totstandkoming van een digitale kopie van het vliegveld. Rotterdam The Hague Airport wil het proces van A tot en met Z automatiseren, van parkeren tot de logistiek van bagage, alle aspecten.

Dit alles vindt plaats in het Airport Technology Lab (ATL). Dit is een ontwikkel-, test- en demonstratieomgeving voor innovatieve producten en diensten voor luchthavens. Het digitaliseren van alles wat er op luchthavens gebeurt en het toepassen van Artificial Intelligence en andere innovaties.

Deelnemers

  • Studenten ICT, Applicatie ontwikkeling en Technnicus Engineering van mboRijnland
  • Studenten Haagsche Hogeschool
  • Studenten TU Delft
  • Rotterdam the Hague Airport
  • Gemeente Rotterdam
  • Daarnaast wordt dit project gesteund door vele andere partijen

Stand van zaken

Door de coronacrisis heeft het project vertraging opgelopen en zit het nog in de voorbereidende fase. Planning tot aan de zomervakantie: uitvoeren van één challenge (deze is voorlopig opgeschort). Juli 2020 wordt een planning voor het volgend halfjaar gemaakt.

Contact

Uitvoerend docent vanuit mboRijnland Henry Robben, HRobben@mborijnland.nl

Media

Kijk voor meer informatie op de website van Rotterdam the Hague Innovation Airport:

https://www.stichtingrhia.nl/portfolio/airport-technology-lab/

Gerelateerde projecten

  • Bedrijfslabs
    Verschillende bedrijven bieden een bedrijfslab aan. Hier leren en ervaren studenten een combinatie van al langer bestaande technieken......