Slimme regenmeter ontwerpen

Bestaande neerslagmeters zijn duur en de opdracht aan de studenten Smart Technology is om een prototype te maken van een betaalbare en slimme regenmeter. De studenten werken in principe één dag in de week aan dit project.

Inhoud
Als onderdeel van de opleiding werken studenten Smart Technology aan een project waarbij zij een slimme en betaalbare regenmeter moeten ontwerpen en bouwen. De regenmeter moet voldoen aan het pakket van eisen dat de opdrachtgever heeft opgesteld. Zo moeten de meetgegevens opgeslagen worden in een geheugen en doorgestuurd worden naar een internetserver. Ook moeten de studenten nadenken over de eis dat het systeem zo weinig mogelijk energie verbruikt en hierdoor enkele maanden zelfstandig kan werken. Verder moet de meter weinig onderhoud nodig hebben en in grote aantallen te produceren zijn.

Deelnemers
Eerstejaars studenten Smart Technology van twee klassen voeren dit project uit in opdracht van Acacia Water. Dit Goudse bedrijf doet onderzoek naar oplossingen voor watervraagstukken en adviseert derden hierin. Ze werken wereldwijd.

Status
De studenten hebben met groot succes en onder grote belangstelling hun eindpresentatie gegeven. Momenteel wordt bekeken of dit project komend schooljaar wordt voortgezet.

Contact
Hans van Rheenen, onderwijskundig ontwerper en docent, hrheenen@idcollege.nl

Media
https://www.acaciawater.com

Gerelateerde projecten

  • Gouda Smart City
    Tweedejaars Smart Technology studenten gaan aan de slag om de luchtkwaliteit in Gouda te meten. Bij dit project komen diverse partijen samen: mbo- en hbo-opleid...