Rondleiding door studenten in de Dutch Innovation Factory  

We bezochten de Dutch Innovation Factory, het inspiratiecentrum van Zoetermeer en werden rondgeleid door drie mboRijnland studenten. In de Dutch Innovation Factory komen ICT- onderwijs, onderzoek en bedrijven samen. Studenten van mboRijnland worden geïnspireerd door te werken aan innovatieve opdrachten voor bedrijven met als doel innovatie bij bedrijven toe te passen.  

Werkplekken

Bij aankomst zien wij een grote gele kubus. Niet te missen in de (industriële) omgeving van Zoetermeer. Binnen is het een combinatie van werken, studeren en ontspanning. De studenten vinden de combinatie van samenwerking met andere studenten in een project, maar ook de vorm van lesgeven leuker dan het werken in een leslokaal. Er is meer ruimte om in groepjes te werken, maar er is ook ruimte voor ontspanning. Studenten kunnen ter ontspanning tafelvoetballen of poolen of in de aula.

Wij ontmoetten Wouter Pijnacker Hordijk, docent en onderzoeker HBO ICT aan de Haagse Hogeschool. Zijn missie is om zijn kennis over te dragen op de studenten van de toekomst. De kennis deed hij op door zelf een “robot’ te bouwen.

Innoverend en inspirerend

Dutch Innovation Factory is een broedplaats om nieuwe ideeën op te doen door met elkaar samen te werken, of juist om elkaar te inspireren of het zorgen voor innovatie. De Haagse Hogeschool, mboRijnland en diverse bedrijven zijn erin gevestigd. Wat zorgt voor nieuwe projecten en samenwerkingen.

 

 

 

Gerelateerd nieuws