Studenten reiken wonderfoon uit op Wereld Alzheimer Dag

Het had niet op een betere dag gekund: Twan en Sebastiaan tweedejaars studenten Technicus Engineering overhandigden de door hun gebouwde wonderfoon aan bewoners van Woongroep September Wonen in Bodegraven, op Wereld Alzheimer Dag. Een innovatief project met een gouden randje.

Al enige tijd werken de studenten van mboRijnland in de TechnoHUB in Woerden vanuit het CIV Smart Technology aan de wonderfoons. Ze bouwen ouderwetse draaischijf telefoons om tot wonderfoons: een soort mp3 speler voor mensen met Alzheimer. Bij het kiezen van een nummer wordt een liedje afgespeeld door de hoorn. Studenten van de opleiding Zorg van het mboRijnland gaan in een vervolgtraject muziekwensen bij doelgroepen ophalen. Deze worden dan ingevoerd in de wonderfoons. Ook leren zij meer hoe de wonderfoons kunnen bijdragen aan het welzijn van mensen met Alzheimer.

Studenten Technicus Engineering leggen uit hoe de wonderfoon werkt.

De wonderfoon van Twan en Sebastiaan was de winnende match van de Beursvloer Woerden van afgelopen jaar tussen het Woerdens Techniek Talent en woongroep Klein Houtdijk. De twee studenten overhandigden de wonderfoon hoogstpersoonlijk aan de bewoners van Woongroep September Wonen. Daar werd meteen gebruik van gemaakt en zichtbaar van genoten. Dat was mooi om te zien voor Twan en Sebastiaan: “Eerlijk gezegd kon ik me tijdens het werken aan de wonderfoon geen goede voorstelling van maken over het belang ervan en wat precies het effect zou zijn. Maar nu ik zie hoe deze mensen erop reageren zie ik meteen waar, maar vooral voor wie we dit hebben gemaakt.”

Gerelateerd nieuws