Studenten Technicus Engineering Gouda winnen met projectidee ‘Precious Plastic Gouda’

Sterk Techniekonderwijs Gouda heeft op 24 juni een prijs gewonnen! De studenten Technicus Engineering (Smart Technology) hebben meegedaan aan een  Spotlight-wedstrijd van Sterk Techniekonderwijs met een innovatief projectidee ‘Precious Plastic Gouda’ en dit idee heeft gewonnen! Hiermee zijn twee drones (inclusief training voor docenten) gewonnen en was er lekker veel media aandacht.

Wat is het projectidee? De mbo-studenten Technicus Engineering (Smart Technology) gaan zelf een plastic shredder bouwen en een werkplaats voor plastic recycling opstarten in Gouda. Zij willen dit idee in samenwerking met vmbo-scholen in de stad verder verspreiden. Middels een handleiding en workshops aan meerdere vmbo-scholen in Gouda leren vmbo-leerlingen hun eigen plastics shredder te bouwen. Hierdoor komt er op elke vmbo-school in Gouda een shredder te staan, deze scholen gaan hiermee kennis ontwikkelen en basisschool workshops geven. Iedere school in Gouda kan hierdoor potentieel inzamelpunt van plastic afval worden. Hierdoor wordt kennis verspreid over duurzaamheid en hergebruik van materialen en wordt er massaal plastic afval ingezameld in de stad.
Studenten HBO Bedrijfskunde gaan een business case ontwikkelen en een bedrijfsconcept opstellen om van Precious Plastic Gouda een start-up onderneming te maken.

Met dank aan de samenwerking met de projectgroep Duurzaamheid Gouda wordt deze activiteit onderdeel van de geplande duurzame markt in mei / juni 2022 op GoudAsfalt in het kader van het 750 jarig bestaan van Gouda. Naast ruimte voor verkoopkraampjes komt er ook ruimte voor een informatiemarkt, demo’s, ambachten, workshops en theater. Studenten Technicus Engineering gaan hier workshops geven over o.a. 3d printen en Precious Plastics.

Dit project was trouwens niet gelukt zonder…
Wesley van der Velde, docent mboRijnland Smart Technology van MTEC5 locatie Gouda. Wesley: “Slimme toepassingen en duurzaamheid combineren is de toekomst. Deze combinatie wil ik graag laten inzien door leerlingen van po-vo-mbo-hbo. Voor dit project gaat het specifiek over decentralisering en eigen verantwoordelijkheid nemen als burger. Als we dit over alle niveaus kunnen laten beleven is dat een mooie basis voor toekomstige oplossingen.”

Wil je zien aan welke mooie projecten Wesley en zijn studenten nog meer werken? Bekijk dan ook het filmpje van de TechnoHUB Woerden.

Gerelateerd nieuws