Terugblik middagsessie Techniek & ICT

De Onderwijsconferentie die regelmatig georganiseerd wordt door mboRijnland was op woensdag 13 oktober gelukkig weer live. CIV Smart Technology was aanwezig bij de middagsessie van MBO College Techniek & ICT. Pieter Moerman, co-founder van Katapult, gaf daarbij een presentatie over de samenwerking met bedrijven in een publiek private sector. Daarbij stonden de drie prioriteiten vanuit het Collegeplan centraal, waarbij teamleiders en docenten feedback konden geven:

  1. Wat zijn de drie belangrijkste ontwikkelingen in je sector?
  2. Wat betekend dat voor je team?
  3. Welke bedrijven wil je hierbij betrekken?

Tijdens de middag werd ook gekeken hoe het mbo in de nabije toekomst eruit komt te zien. Zo ziet het team graag dat studenten, docenten en het werkveld met elkaar een verbinding vormen bij de start van de opleiding. Hybride onderwijs staat centraal evenals het werken aan maatschappelijke vraagstukken. De onderwijsteams worden multidisciplinair samengesteld, maar de organisatie is flexibel en blijft innoveren en professionaliseren.

Deze middagsessie op de Onderwijsconferentie is de eerste in een reeks van vijf, waarbij de samenwerking en verbinding tussen onderwijs en bedrijven centraal staan.

Gerelateerd nieuws