Tweedaagse Challenge in de Dutch Innovation Factory

Een innovatieve oplossing bedenken voor het personeelstekort in de horeca. Daar gingen HBO’ers en MBO’ers tijdens een tweedaagse Challenge in de Dutch Innovation Factory, organisator MKB Digiwerkplaats mee aan de slag. De opdracht is verstrekt door het bedrijfsleven Vincent Pahlplatz van The Hague Marriott . Vandaag pitchen zij hun oplossingen.

De oplossingen zijn heel divers. Variërend van het enthousiasmeren en het digitaal vereenvoudigen van het solliciteren; een leer- en ontwikkelprogramma voor het personeel; een ‘foodbot’ die de roomservice overneemt tot een buddysysteem voor een goede werksfeer. Deelnemers zijn studenten van HBO-ICT, tweede en derdejaars studenten van de opleidingen Expert IT Systems and Devices en de opleiding Software Developer mboRijnland en het Oranje Nassau College.

“De studenten hebben echt anders gekeken naar het probleem en zijn van daaruit een oplossing gaan bedenken. Zo waren er veel mooie applicaties. Voor ons eigenlijk allemaal winnaars” introduceerde Vincent Pahlplatz de prijswinnaars. Het team Uber Clean is de winnaar: bedenkers van de Lautus applicatie, een app met een geïntegreerd verdienmodel voor schoonmakers (studenten) en het Marriott.

In de Dutch Innovation Factory werken mbo- en hbo-studenten samen aan projecten voor bedrijven. Hierdoor werken zij aan uitdagende opdrachten, wordt theoretisch en praktijkgericht onderwijs gecombineerd en komen mbo-studenten in aanraking met vervolgopleidingen van De Haagse Hogeschool. Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap CIV Smart Technology is samenwerkingspartner voor de DIF en zet zich in voor een continue ontwikkeling van innovatief onderwijs binnen de Techniek & ICT-opleidingen van mboRijnland.

 

Gerelateerd nieuws