Webinar over waterstof in de autotechniek

Het Team Motorvoertuigen verzorgde samen met onze partner, het Van der Linden Groep een zeer interessante online webinar over Waterstof via Microsoft Teams. Belangstellenden werden meegenomen in de werking en toepassing van waterstof in de autotechniek. De Hyundai Nexo speelt hierin de hoofdrol.

Automotive on a Y-junction

Als mboRijnland Mobiliteit & Voertuigen werken we al een aantal jaren internationaal samen met partners in Finland, Denemarken, Spanje, Duitsland en Litouwen. Er zijn jaarlijkse uitwisselingsprojecten, waarin studenten uit verschillende landen een tijd bij ons komen studeren, en studenten van ons een tijd in het buitenland studeren. De naam van dit internationale project is ‘Automotive on a Y-junction’. In dit project werken scholen en bedrijven uit verschillende landen samen aan het onderzoeken van de toekomst van ons vak. Zij leren van en met elkaar over de mobiliteit in de toekomst en wat dit van de toekomstige technicus vraagt.

Online websessies als alternatief 
Als gevolg van de corona pandemie kunnen de geplande meetings in de landen niet door gaan. Als alternatief is er gekozen voor websessies. Deze websessies worden gehouden via het programma Microsoft Teams en worden door de deelnemende landen georganiseerd. De websessie werd vanuit mboRijnland georganiseerd. Natuurlijk kunnen wij dit niet zonder de actuele kennis en kunde van het bedrijfsleven. Daarom hebben wij de hulp ingeschakeld van het Van der Linden Groep. Jan van Doeland stond klaar om ons van dienst te zijn en leverde samen met zijn chef werkplaats Steven Grootveld een grote technische bijdrage aan de websessie. Het Van der Linden Groep gaf een technische kennismaking met de Hyundai Nexo, dit is één van de weinige waterstof aangedreven voertuigen momenteel op de markt.

Terugkijken
De Prezi van deze bijeenkomst is te zien via: https://prezi.com/view/uvbPshqRiw8UvVd46rcy/

Gerelateerd nieuws